Продукти
Свежа печурка шитаке
Свежата печурка "Shiitake" се чува во фрижидер на температура од 2 oC до 8 oC. Трајноста на печурките е до 15 дена од денот на бербата. Свежите печурки можат да се конзумираат и сирови (свежи), зготвени, пржени, печени итн.


Дехидрирана мелена печурка
Дехидрираната мелена печурка може да се чува до 2 години. Се дехидрира на ниска температура како би ги задржала сите состојки како и свежата печурка. Се користи како додаток во секоја храна пр. јогурт, супа, готвена храна, скара, разни сосови итн. Се става пред да биде готова храната. (без да се изложува на висока температура).